AOF.no

Teori til fagprøven Restaurant og matfag

Dette er utdanninger for deg som har lang praksis i restaurant og matfag, og som ønsker å dokumenter din kunnskap i form av et fagbrev

Dette er utdanninger for deg som har lang praksis restaurant og matfag, og som ønsker å dokumenter din kunnskap i form av et fagbrev

Gjennom å ta teori til fagprøven i utdanningsområdet restaurant og matfag kan du gå opp til fagprøven i blant annet: Industriell matproduksjon, kjøttskjærerfaget, kokkefaget, servitørfaget med flere.

Utdanningene innen restaurant og matfag tar for seg:

Ettersom du allerede har lang erfaring i ditt fagområde vil mye av undervisningen være kjent for deg. Samtidig vil du få bedre innsikt og forståelse for fagterminologien i ditt fag. I utdanningene innen restaurant og matfag lærer du enda mer om:

  • kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Hvorfor ta fagbrev innen restaurant og matfag?

  • Du styrker din rolle på arbeidsplassen
  • Du får et håndfast bevis på din kompetanse
  • Fagbrev skaper trygghet for deg og for din arbeidsgiver
  • Med fagbrev står du sterkere i omstillingsprosesser
  • Du kan få mer ansvar på arbeidsplassen
  • Du stiller sterkere på arbeidsmarkedet
  • I mange tilfeller medfører fagbrev høyere lønn

Veien videre

Når du har bestått den teoretiske eksamen i ditt fag og kan dokumenter 5 års praksis kan du gå opp til selve fagprøven. Ved bestått fagprøve mottar du fagbrevet ditt. Om du vil kan du nå ta videre utdanning på en fagskole.

Restaurant og matfag - Bilde av en kokk som klargjør mat på en tallerken

Praktisk informasjon

Du kan lese mer om teknikk og industriell produksjon på: vilbli.no

Utdanningene kvalifiserer til å søke lån og stipend i: Lånekassen

Er du medlem av et LO forbund kan du søke om stipend til utdanning: LO`s Utdanningsfond